El mes d’abril ens deixa dades realment bones del mercat de treball. Baixa l’atur en 84 persones, situant la taxa d’atur en 10,3%, un 2% menys que durant el mes anterior.

L’atur entre els homes baixa en 50 persones, 2,8% menys que al mes de març, mentre que entre les dones baixa en 34 persones, 1,4% menys. Les persones aturades de llarga durada (les que porten més de 24 mesos d’atur) s’incrementen en 46, que representa una pujada de 3,2% i ja són el 36€ del total de persones aturades. L’atur també baixa als joves, amb una variació de -2%. Per sectors d’ocupació, destaca la baixada de l’atur al sector serveis, que registra una variació intermensual de -3,2%, baixant l’atur als serveis en 100 persones.

A nivell estatal, l’atur presenta les millors dades en nombre de persones aturades des de l’any 2008. 

De moment, la pandèmia i la pujada dels preus no estan afectant de forma significativa el mercat de treball a Sant Boi, queda per veure com ho farà durant els propers mesos. 

Continua la bona salut de la contractació indefinida   

Durant el mes d’abril s’han signat 2.538 contractes, un 5% més que durant el mes de març, que es van signar 2.417. Els contractes indefinits representen el 28,64% del total, front els contractes temporals, que són el 71,36%. Tot i continuar la dominància de la contractació indefinida, s’ha de destacar que la contractació indefinida del mes d’abril va ser de 727 contractes, una mica menys que durant el mes de març, pero una xifra molt positiva en comparació amb l’abril del 2019; es van signar 301 contractes indefinits. Evolució aquesta molt favorable i que s’explica per l’impacte de la reforma laboral. 

La contractació en dones continua caient.  El mes d’abril registra un 21,5% menys de contractació amb respecte al mes de març.

Destaca la gran pujada en la contractació en el sector indústria, amb un increment de +216,6% amb el mes de març, 460 contractes nous durant el mes d’abril. 

Publicat per jrodrila


Documents relacionats