L’atur puja per segon mes consecutiu a Sant Boi. Igual que al mes d’agost, el nombre de persones aturades creix, en aquest cas en 61 persones, un increment del 1,6% respecte al mes d’agost. Per grups, puja entre els homes en 94 persones en situació d’atur (+6,1%) i entre els/les joves en 32 persones (+7%). Per sectors, puja en tots però molt lleugerament al sector serveis que només s’incrementa en un 0,8%. 

L’atur baixa entre les persones aturades de llarga durada en 16 persones (-1,2%), indicador aquest relacionat amb crisis econòmica, i entre les dones en 33 persones (-1,4%). La taxa d’atur a Sant Boi es situa en 9,8%, un 0,1 més que al mes d’agost. Entre els homes la taxa d’atur és 7,8% i entre les dones és 12%. Les persones aturades de llarga durada representen el 34,3% del total de persones aturades. 

Dintre de l’entorn geogràfic immediat, la taxa d’atur puja a tot el conjunt de Catalunya, a la província de Barcelona. Les taxes d’atur són 9,4% i 9,5% respectivament, separant-se de la taxa d’atur de Sant Boi en 0,3 punts. 

La contractació respecte al mes d’agost, per contra, presenta dades més favorables que el passat mes d’agost. La contractació s’ha incrementat en un 68,8%, passant de 1.655 noves contractacions al mes d’agost a 2.793 noves contractacions al mes de setembre. Per tipología de contractes, durant el mes de setembre s’han formalitzat 1.144 nous contractes, un 135,9% més que el mes anterior. Aquesta dada es pot explicar per la reforma laboral, l’obligació de passar a contractació indefinida els contractes d’interinatge a l’administració pública i la represa del curs escolar i la contractació de docents. 

 

 

Publicat per jrodrila


Documents relacionats