Febrer és un mes on tradicionalment s’alenteix la contractació registrada

Durant el mes de febrer les empreses i establiments ubicats a Sant Boi van registrar un total de 2.131 contractacions, gairebé un 40% menys que al gener. Malgrat que tradicionalment el febrer és un mes on la contractació s’alenteix, enguany la contractació registrada ha estat un 6% inferior a la que es va registrar fa un any.

La contractació indefinida es va reduir d’un 13,6% en relació a un any abans, i un 3% en relació al gener. La contractació temporal es va reduir de manera encara més important en relació al mes anterior, concretament d’un 46,4%.

En relació al mes de febrer del 2019, la contractació registrada va caure un 5,9%, amb especial incidència entre els homes als sectors industrial i de la construcció. En canvi, va incrementar-se un 3,5% als serveis.

La contractació va caure al voltant del 30% a la indústria i la construcció, sectors més masculinitzats, mentre que als serveis, que és un sector més feminitzat, va augmentar un 3,5%. Això explica que la xifra de contractació d’homes hagi caigut un 10% mentre que la de contractació de dones només baixa un 1%.