Estabilitat al mercat de treball a Sant Boi de Llobregat. La taxa d’atur registrat puja un 0,1% amb respecte al mes de novembre i continua la recuperació del mercat de treball. Tot i el previsible efecte de la sisena onada COVID, les dades del mes de desembre no se’n ressenten i continua la tendència marcada als mesos de octubre i novembre del 2021. La taxa d’atur registrat es situa al 10,3%, un 3,6% més baixa que la de fa un any. L’atur femení continua estant per sobre del dels homes i baixa lleugerament la taxa d’aturats de llarga durada.

El mercat de treball continua millorant amb respecte a desembre 2020. Totes les dades són positives amb l’excepció de l’atur de llarga de durada que puja un 7,2%.

La comparativa interanual continua mostrant dades esperançadores. Espectacular millora del mercat laboral, que ara fa un any tenia una taxa d’atur registrat un 26,2% més alta i 1476 més persones aturades. El número total de persones aturades és de 4152, sent 1413 persones aturades de llarga durada. I és, precisament, aquesta dada la nota preocupant de les dades del mes de desembre 2021. La taxa d’atur en població jove experimenta una millora del 47,2% en comparació amb les dades de desembre 2020.

Les dades a Catalunya són congruents amb les de la província de Barcelona (9,8%). El Baix Llobregat registra una taxa del 9,4%. L’estabilitat del mercat laboral és la tònica aquest mes de desembre com perfectament indiquen les taxes d’atur tant a Catalunya com a les comarques de Barcelona. Es repeteixen totes dues taxes amb respecte el mes de novembre. La taxa varia de forma lleugera al nostre entorn immediat; puja de forma molt suau a Sant Boi, Cornellà i Viladecans, i millora de forma subtil a El Prat i Gavà. No obstant, al Baix Llobregat la taxa cau un 0,1% situant-se al 9,4%.

Tot i les bones dades, Sant Boi durant el mes de desembre té la taxa d’atur més alta del seu entorn, això si, no gaire lluny de les de Viladecans i El Prat (10,2%).

Els contractes indefinits registren una variació mensual del 41,6% i interanual del 122,8%.Els contractes temporals també s’incrementen amb respecte al mes anterior (6,5%) i la variació interanual es situa al 6,9%.

En termes generals, la contractació creix un 9,6% i un 13,7% amb respecte l’any anterior.  Els contractes de meys d’un mes de durada cauen un 5,9%. La temporalitat continua sent la nota dominant a tots els col·lectius, predominant en joves i dones. No obstant, s’aprecia un increment en la contractació indefinida entre les dones.

Publicat per jrodrila


Documents relacionats