La contractació augmenta a l’octubre en relació al setembre i a un any abans

La contractació registrada per les empreses i establiments ubicats a Sant Boi va augmentar un 30,1% en relació a l’octubre de l’any passat, i un 33,4% en relació al setembre. El nombre de contractes indefinits va incrementar-se de manera important, encara que la temporalitat segueix sent la nota dominant i suposa un 85% del total de contractes registrats.

La temporalitat afecta tots els treballadors, però de manera especial dones i joves. Aquest darrer mes dos de cada 10 contractes signats per homes eren de tipus indefinit, però entre dones i menors de 30 anys aquesta xifra es redueix a només un de cada 10. En altres paraules, la taxa de temporalitat per als homes és del 80%, per a dones i joves, del 90%.

En termes interanuals, la contractació registrada a Sant Boi va incrementar-se un 30,1%, amb augments tant entre homes com dones, així com entre els joves menors de 30 anys. També s’ha incrementat de manera significativa a tots els sectors, excepte a l’agricultura.

Durant el mes d’octubre es van signar a Sant Boi un total de 3.472 contractes, un 33,4% més que al setembre, o el que és el mateix en xifres absolutes, 870 contractes més. L’increment de la contractació ha estat especialment alt entre els homes, amb un augment del 49%, i tot i que entre les dones i els joves també hi ha un importat increment, no és de la mateixa magnitud.

Deixa un comentari