A data 1 de gener del 2017 a Sant Boi hi viuen un total de 82.265 persones (xifra provisional), el que en relació a la darrera dada oficial suposa un descens de 137 habitants, un 0,2% del total. Del total d’habitants, 40.324 són homes i 41.941, dones.

La població de Sant Boi s’estructura en sis districtes, dels quals els més cèntrics (Centre, Vinyets i Marianao) concentren la majoria de la població. De fet tres de cada quatre santboians viuen a algun d’aquests districtes, mentre que el 25% restant es reparteix entre els districtes més perifèrics (Ciutat Cooperativa, Camps Blancs i Casablanca).

L’estructura per edats de la població presenta un 16,8% de menors de setze anys, mentre que la població gran, major de 64 anys, ja representa el 18,6% del total i és un col·lectiu que es preveu que durant els propers anys seguirà creixent. Al mig, hi trobem la població en edat laboral, d’entre 16 i 64 anys, que suposa dos terços del total.

El 63,3% dels santboians va néixer a Catalunya, mentre que el 25,2% ho va fer a la resta de l’estat espanyol i l’11,5%, a l’estranger. Cal destacar que entre la gent gran, a partir de 64 anys, es dóna la situació inversa: aproximadament tres de cada quatre persones grans residents a Sant Boi són nascudes a la resta de l’estat.

A Sant Boi hi viuen persones de 93 nacionalitats diferents, encara que dels estrangers els grups nacionals més nombrosos són els marroquins (2.414 persones), xinesos (663), romanesos (371) i pakistanesos (321). En total, les persones de nacionalitat estrangera suposen un 8,3% de la població santboiana.

Obriu el document relacionat que trobareu a la part dreta per a obtenir totes les dades.

Publicat per Observatori de la Ciutat


Documents relacionats

Envia una resposta