Baixa la taxa d’atur després de dos mesos d’estabilitat i es situa al 10,2%, registrant una baixada de 0,6% amb respecte al mes anterior. En relació a les dades de fa un any, la taxa baixa un 3,2%, passant del 13,4% al 10,2%.

L’atur entre les dones baixa 5 dècimes mentre que en els homes experimenta un descens de 6 dècimes, malgrat que en la comparativa amb les dades del novembre 2020, tots dos grups milloren les seves dades, registrant-se un descens de 3,4 punts entre les dones i 3 entre els homes. No obstant, la taxa d’atur de les dones continua sent significativament més alta.

El nombre de persones en situació d’atur experimenta un descens considerable i registra dades un 24% més baixes en relació amb les dades de l’any anterior. Actualment hi han 1304 persones menys que fa un any en situació d’atur.

La variació interanual baixa a població jove  un 44,9%, sent un 42,4% menys en població jove estrangera i un 47,9% en població estrangera que busca una primera ocupació.

Durant el mes de novembre l’atur s’ha reduït en 239 persones. L’atur cau un 5,5% el mes de novembre, amb 4123 persones aturades.

 Front el mes d’octubre, en el que s’havia reduït el nombre de persones aturades en 31, el mes de novembre presenta dades especialment bones, amb 199 persones aturades menys al sector serveis i una reducció de la taxa relativa d’atur del 14,4% a la població jove. Només s’incrementa el número de persones aturades al sector de la construcció (4,8%) i a les persones aturades estrangeres que busquen una primera ocupació (4,3%).

La taxa d’atur baixa 2 punts a tota Catalunya, sent el descens al Baix Llobregat de 4 dècimes i de 6 a Sant Boi.

Aquesta baixada generalitzada a Catalunya es manifesta també al Baix Llobregat i als municipis del nostre entorn. La taxa d’atur registral experimenta una baixada important a Sant Boi tot i situar-se a 0,9% amb respecte la taxa del Baix Llobregat.

 

Publicat per Observatori de la Ciutat


Documents relacionats