La taxa d’atur es redueix mig punt al maig i es situa a l’11,4%

Durant el mes de maig la taxa d’atur registrat a Sant Boi va passar de l’11,9 a l’11,4%, una reducció de mig punt en tan sols un mes. En relació a fa un any, la taxa d’atur s’ha reduit en 1,1 punts.

 Malgrat la reducció important que ha registrat l’atur durant el darrer mes i en mesos anteriors, el diferencial entre homes i dones segueix augmentant, i ja se situa en 5,6 punts. Durant el maig l’atur es va reduir sis dècimes entre els homes, per tant sols la meitat entre les dones.

A la finalització del mes de maig hi havia un total de 4.634 persones en situació d’atur registrat, per les 5.079 que hi havia un any abans. Això suposa una reducció de 445 persones en termes interanuals, i en termes relatius un descens del 8,8%.

 L’atur s’ha reduit durant els darrers dotze mesos de 198 homes i 247 dones, amb descensos relatius del 9,4 i el 8,3% respectivament. Entre els joves menors de 30 anys, en canvi, la reducció ha estat només del 4,5%.

Tots els sectors productius registren millores a les xifres de desocupació. En termes absoluts el sector serveis és el que més ha reduit el nombre de persones aturades, concretament de 239, encara que en termes relatius el sector que més ha reduit l’atur és la construcció, amb un descens del 18% interanual.

Deixa un comentari