La taxa d’atur registrat baixa fins nivells de l’any 2008

A la finalització del mes de maig, la taxa d’atur registrat a Sant Boi es situa en el 12,6% de la població activa, una taxa que no s’assolia des de finals de l’any 2008, a l’inici de la crisi.

 La taxa d’atur masculí ha baixat del 10%, fet que també feia molts anys que no es donava, però la taxa d’atur entre les dones segueix sent en comparació molt alta, i el diferencial d’atur registrat entre homes i dones ja és de gairebé sis punts.

A Sant Boi hi ha un total de 5.079 persones en situació d’atur registrat, 908 menys que les que hi havia ara fa un any. En termes relatius, el descens interanual ha estat del 15,2%.

L’atur s’ha reduït considerablement entre els homes, amb un descens del 19%, però entre les dones aquesta reducció ha estat només del 12,3%. Entre els joves la reducció de l’atur registrat ha estat de gairebé el 20%, però cal recordar que l’atur registrat no és una bona mesura de l’atur juvenil. Entre els treballadors estrangers l’atur també ha patit una forta reducció, de gairebé el 30%, també amb grans diferències entre homes i dones.

Per sectors, en nombres absoluts els serveis són amb diferència els que més han reduït l’atur, amb 524 persones aturades menys, encara que en termes relatius la indústria i la construcció són els sectors que més han reduït l’atur.

Deixa un comentari