La taxa d’atur registrat torna a baixar un punt per segon mes consecutiu

Tal i com va passar al mes de juny, la taxa d’atur registrat a Sant Boi va patir una forta davallada durant el juliol, concretament d’un punt percentual, el que la situa a nivells que no veiem des d’abans del març del 2020, quan va començar la crisi provocada per l’alerta sanitària de la covid-19.

 Tot i que tradicionalment els mesos d’estiu presenten una evolució positiva de les dades d’atur registrat, enguany el descens habitual d’aquestes dates ha estat encara més important que en anys anteriors, i en tan sols dos mesos la taxa s’ha reduit de dos punts percentuals, passant del 13,7% que es registrava al maig fins l’actual 11,7%.

En relació a un any abans, la taxa d’atur és 1,6 punts inferior a la llavors registrada. El descens de l’atur ha afavorit tant homes com dones, que durant el juliol han vist en tots dos casos com la taxa d’atur també es reduia d’un punt, encara que el diferencial d’atur entre homes i dones segueix molt alt, la taxa d’atur femenina és 5,4 punts per sobre de la masculina.