L’atur baixa del 10% per primer cop des de juny 2008

El nombre de persones aturades baixa a 4.023 i les contractacions indefinides pugen un 24,8%

Des de que hi han registres mensuals, el mes de maig mai havia experimentat  un descens tan significatiu de la taxa d’atur. A Sant Boi la taxa es situa al 9,9%, primer cop que baixa dels 10 punts des de juny del 2008, que va estar a 9,29%. Això representa un descens de 0,4 amb respecte el mes d’abril, que va ser de 10,3%. El nombre de persones aturades baixa en 149 persones, sent un total 4.023 les que estan en situació d’atur. Per col·lectius, l’atur baixa en 4,9% en el homes, 2,6% en les dones i un 6,6% entre els joves menors de 29 anys. 

 

 

Tant a l’Estat com a Catalunya, l’atur ha registrat un descens històric; mai la taxa havia baixat en més d’un 0,4%, i molt menys al mes de maig, un mes que tradicionalment presenta dades pitjors que el seu predecessor. Factors com una Setmana Santa i altres festes cap a mitjans/finals del mes d’abril han pogut propiciar l’allargament de la contractació que es preveu s’allargui a l’estiu. És el primer cop que el nombre d’aturats a l’Estat baixa dels 3.000.000 des de novembre del 2008.

Per tant, sembla que el mercat de treball a Sant Boi no s’està ressentint davant les incerteses internacionals com la inflació produïda per la guerra a Ucraïna o els efectes de la pandèmia com a crisi sanitària global. 

A l’entorn geogràfic de Sant Boi s’observa la mateixa tendència, baixades d’entre 0,3%  i 0,7% en els municipis i de 0,4% tant al Baix Llobregat com a la província de Barcelona i al total de Catalunya. La taxa d’atur al Baix Llobregat és 9,4%, i a la província de Barcelona i Catalunya són 9,8% i 9,7% respectivament. La taxa d’atur de Sant Boi es separa de la de Catalunya en +0,1%.

La contractació indefinida guanya terreny front a la temporal

Durant el mes de maig s’han signat 180 contractes indefinits més que durant el mes d’abril; han estat un total de 907 front els 727 del mes anterior. La xifra del mes d’abril ja era excel·lent, fet aquest que posa, encara més, en valor les dades del mes de maig. Els contractes temporals baixen un 7,2% respecte el mes d’abril i continua aquesta tendència que es va iniciar a principis d’aquest any i que té el seu origen en l’aprovació i entrada en vigor de la reforma laboral. 

Actualment, la contractació indefinida representa el  35,05% del total, deixant el 64,95% a la contractació laboral. 

La contractació ha pujat durant el mes de maig entre les dones i el joves i ha baixat en el homes. Aquesta efecte s’associa amb l’estacionalitat del mercat productiu.  La contractació total ha pujat en 50 nous contractes.