L’atur continua baixant durant el mes de juliol a Sant Boi.

Segueix la tendència dels mesos anteriors, baixa el nombre de persones aturades i continua creixent la contractació indefinida. 

En un sorpresiu mes de juliol, tant a Catalunya com a Espanya, on per primer cop des de l’any 2008 creix l’atur i baixen les afiliacions a la Seguretat Social (pitjor dada per un mes de juliol des del començament de la sèrie fa 21 anys), l’atur baixa a Sant Boi de Llobregat en un 1,8%. Aquest mes de juliol les persones en situació d’atur a Sant Boi van ser 3.838. L’atur de llarga durada va disminuir un 2,9%, sent un total de 1.387 persones aturades. Per grups, l’atur va baixar entre els homes un 3,7%, un 0,5 en les dones i un 4,6% entre els/les joves. 

 

Per sectors econòmics, destaca la baixada a la construcció en un 6,8%, que contrasta amb la tendència estatal on l’atur ha pujat, probablement per tractar-se d’un juliol especialment calorós que ha obligat a aturar obres.

La taxa d’atur a Sant Boi es situa al 9,5%, mentre que al Baix Llobregat és 8,8%, 9,1% a la província de Barcelona i 9,0% a Catalunya. A la resta de municipis de la vora la taxa d’atur ha pujat. 

La sèrie temporal continua la mateixa tendència, continua baixant l’atur des de fa un any, aquest últim mes de forma més suau. 

Quant a la contractació, en la comparativa del període de temps gener-juliol 2019 amb el mateix període d’enguany, les dades mostren l’impronta de la recent reforma laboral; la contractació indefinida ha pujat un 186,89% durant l’any 2022 i la contractació temporal ha baixat un 18,39%. 

El mes de juliol la contractació ha baixat en comparació amb el mes de juny, però hi ha més contractació indefinida que ara fa un mes i menys temporal. La contractació de durada de menys d’un mes, com és habitual per aquestes dates, s’ha incrementat.