L’atur es redueix de manera important al juny i s’apropa a nivells pre-pandèmia

Durant el mes de juny la taxa d’atur va reduir-se un punt percentual, situant-se al 12,9% de la població activa. Fa només un mes, la taxa d’atur era la mateixa que fa un any, ara és un punt per sota. Sant Boi no registrava una taxa d’atur per sota del 13% des del març del 2020.

 La important reducció de la taxa d’atur registrada al juny afavoreix tant dones com homes, amb reduccions a la taxa d’atur d’un i d’1,1 punts respectivament.

A la finalització del mes de juny, a Sant Boi hi havia 401 persones aturades menys que un any abans, o el que és el mateix, l’atur s’ha reduit un 7,2% en termes interanuals. És el primer cop que es dona aquesta situació des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020.

 En total hi ha 5.155 persones en situació d’atur registrat, quan al juny del 2020 n’hi havia 5.556. L’atur s’ha reduit per a tots els col·lectius, tant homes com dones, i especialment entre els joves, amb un descens interanual de l’atur del 21,3%, o el que és el mateix, 212 joves aturats menys que un any enrere.

Per sectors, tots redueixen el nombre d’aturats, especialment el sector serveis, que a més de ser el que més persones ocupa, també és el que més ha patit la crisi. A la construcció també es registra un descens important en termes relatius, mentre que a la indústria el descens és més moderat, encara que cal dir que aquest sector, i també la construcció, van recuperar-se des del punt de vista de l’ocupació més ràpidament que els serveis.